Hoe vervaardigt Bebo een oude houten vloer?

Bebo koopt een oude vloer & oud hout uit gebouwen op, bijvoorbeeld een oude school, pastorie, kasteel, kerk, klooster, noem maar op! Vervolgens wordt dit oude hout getransporteerd naar onze fabriek in Vriezenveen en waar nodig opgeknapt. Uiteraard blijft de vloer haar oude uiterlijk houden, maar er zijn wel punten waar iets aan gedaan moet worden. Denk aan bijvoorbeeld ongedierte (insecten, wormen, etc.) wat in het hout kan schuilen. Deze wilt u uiteraard niet in uw prachtige, ‘nieuwe’ vloer hebben zitten. Na dit hele proces worden de vloeren nog voorzien van wat nieuwe olie en kunnen ze in het huis van de klant worden gelegd, de klant kan dankzij de opknapbeurt nog jaren van de vloer genieten. De vloer gaat namelijk na dit proces nog eeuwen mee.

 

Het werken met een oude houten vloer

Het verwijderen van de vloeren, om het vervolgens te transporteren en op te knappen is vaak erg ingewikkeld werk. Dit komt onder andere doordat elke oude houten vloer anders is. Zelfs planken van dezelfde vloer kunnen van elkaar verschillen, de ene plank is de andere niet! Door de loop der tijd kunnen planken zelfs andere kleuren krijgen, afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard is dit niet per se slecht, het draagt juist bij aan de exclusiviteit en bijzonderheid van uw oude houten vloer. Alle bovenstaande punten zorgen er voor dat het werken met deze vloeren met name zijn weggelegd voor specialisten. De specialisten van Bebo hebben al vele tientallen tot honderden keren met een een oude houten vloer gewerkt, wat eraan bijdraagt dat ook u een exclusieve en prachtige oude houten vloer kan bemachtigen voor de scherpste prijs.

 

Waarom worden deze vloeren niet uit nieuw hout geproduceerd?

Het unieke aan de oude vloer is dat deze zijn eigen littekens heeft gekregen door de eeuwen heen, dit valt niet na te maken met een machine en dat is de reden dat er voor echt oud uitziende vloeren ook daadwerkelijk oude houten vloeren worden gebruikt. Uiteraard is het mogelijk om nieuwe vloeren te maken die er enigszins oud uit zien, maar met machines zal het echte oude uiterlijk nooit geëvenaard kunnen worden.

oude-houten-vloer-school-2
oude-houten-vloer-stal-4
oude-houten-vloer-pastorie-8