oude-houten-vloer-pastorie-9

Vloeren met een verleden. Zo zou je deze karakteristieke vloeren kunnen omschrijven, vloeren met een heel leven achter zich. Honderden en duizenden laarzen en klompen hebben eeuwenlang deze vloer betreden en vertrapt tot de vloer die ze nu is. Hiermee is een uitstraling bereikt die je met de hand niet maken kunt en die niet is na te bootsen met machines, loog, of verouderingsmachines. Deze oude houten vloeren van massief eiken ademen de sfeer uit van vroeger.

Pastorie vloer van antiek eiken

Tijdens onze zoektocht door Europa stuiten we op de meest mooie en oude gebouwen en zo ook op deze prachtige en uitstekend onderhouden Pastorie waar nog de houten vloer van het allereerste uur erin lag, je vind nog oude Pastorieën in België, Frankrijk, en Italië enz. maar ook in het binnenland zijn er nog oude Pastorieën  te vinden. Uit deze Pastorieën kopen wij oude en antieke vloeren die wij naar onze timmerfabriek in Nederland transporteren.

oude-houten-vloer-pastorie-10
oude-houten-vloer-pastorie-1

Het herstelproces van de Pastorie vloer

Eenmaal aangekomen in onze timmerfabriek, worden alle planken in een ruimte opgeslagen en één voor één nagekeken op gebreken zoals: breuk, versplintering, houtworm en andere ongerechtigheden. Daarnaast wordt elke plank spijkervrij gemaakt en kijken we na of de veer en groef nog intact zijn. Wanneer dit hele proces doorlopen is wordt de bovenkant vetvrij gemaakt en gaan we de plank lichtjes met de hand opschuren tot elk storende element aan de oppervlakte verdwenen is.

Nabehandeling Pastorie vloer

Wanneer de oude houten vloer uit de Pastorie helemaal is voorbereid voor verdere verwerking gaan ze enige dagen in een afgesloten container met daarin een gas dat de insecten en wormen die eventueel in de oude plank zitten, doodt. U ziet dan later uiteraard nog wel kleine gaatjes in de plank maar het ongedierte is allemaal verdwenen, dus ook hier krijgt u authentiek oud hout, maar zonder ongemakken.

oude-houten-vloer-pastorie-8
oude-houten-vloer-pastorie-6

Laatste behandeling oude Pastorie vloer

Wanneer de vloer helemaal vrij is van ongedierte, worden alle planken door een machine getransporteerd die keihard met een compressor lucht op de planken blaast en zo vind de laatste reiniging van de Pastorie vloer plaats, u zult versteld staan als u ziet hoeveel stof en rommel er nog wordt uitgeblazen. Vervolgens worden de planken geölied en zijn ze weer klaar om eeuwenlang mee te gaan.

Zelf uw vloer behandelen

Wanneer u de eiken of grenen vloer zelf wilt behandelen wanneer deze is gelegd en er een andere kleur olie op wilt doen, dan is dat geen probleem aangezien u zelf de eindkleur kiest. Wij zorgen voor de exclusieve Pastorie vloer en u laat ons weten wat u graag wil.

Bent u op zoek naar een bijzondere, exclusieve vloer? Aarzel dan niet langer en neem direct contact met ons op, u zult versteld staan wanneer u ziet wat wij in huis hebben. Of u nu een antieke eiken vloer of een grenen vloer zoekt, maar de uitstraling wilt hebben van een doorleefde eeuwenoude vloer dan bent u bij de specialisten en vakmannen van Beboparket aan het goede adres. De tijdloze vloeren en hun adembenemende uitstraling zullen u werkelijk verbazen.

Neem contact op met ons en vraag naar de Pastorie vloer.

oude-houten-vloer-pastorie-7